ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Внимание: От днес на 3 възлови кръстовища в Пловдив има секция за десен завой

По-лесно ще завива надясно на кръстовищата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, бул. „Източен“ и ул. „Богомил“, ул. „Васил Левски“ и бул. „Дунав“

На кръстовищата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, бул. „Източен“ и ул. „Богомил“, ул. „Васил Левски“ и бул. „Дунав“ от днес е въведена нова организация на движението. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Секции за десен завой са добавени към светофарните уредби, като целта е да се облекчи трафикът. Поради технически причини с няколко дни се отлага реорганизацията на кръстовището между булевардите „Руски“ и „Шести септември“.

Промяна на движението предстои и на други проблемни кръстовища по съгласувани с Пътна полиция проекти.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Комуникацията е тотално сбъркана. Мария Луиза има 2 стеснени ленти, на които са нарисували 30 км/ч, лента за паркиране, каквато не се полага на такъв клас булевард и напълно ненужни 2 велоалеи, които спокойно можеха да са върху огромните тротоари. Идватки от изток на запад при бул. Изток средната лента се забива в паркиралите, лявата отива в средната, а още по-лявата в лявата. Всъщност мъдреците трябваше да измъдрят отделни секции за левите завои, така щяха да спестят половината чакане заради т.н. “турбина”.

  2. Изглежда чудесно, но е недомислено. Секция за десен завой предполага и лента такава. В момента на кръстовището на „Източен“ и „Мария Луиза“ свети само зелената секция за десен завой, но лентата е направо и надясно. Стоят чинно отпред коли и чакат зеленото за направо. Отзад нервни подсвиркват, но няма нарушители.

    1. Явно не си пътувал в Германия, там на повечето кръстовища няма отделна секция за десен завой, но е указано със знак, че дяснозавиващите имат право да преминават на червено, ако няма други преминаващи автомобили в същата посока.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина